Direct naar inhoud
Rondom basisschool De Schakel in Amsterdam Zuid-Oost worden 3 betegelde pleinen volledig gerenoveerd. Samen met Studio SOMA  hebben we 3 in vorm verbonden, maar in functie totaal verschillende pleinen ontworpen.

De Schakel: Tiny Forest!

Uitdagingen
Drie versteende locaties rondom de school: 1 semi-prive, 1 semi-openbaar en 1 openbaar gemeentelijk terrein. Zeer uiteenlopende wensen van de kinderen. Totaal verschillende budgetten. Hoe ontwerp je dan drie complementaire buitenruimtes die visueel en fysiek wel coherent zijn?
Het proces
De input van de kinderen tijdens de participatie was belangrijk: het belang van sport (basketbalkampioenen!) en dansen, de wens voor meer bloemen en bomen, en meer uitdaging stonden bovenaan. We initieerden en integreerden, het eerste Tiny Forest van Amsterdam op dit plein. We hebben ons extra ingezet en zo vele verschillende subisidies weten te verkrijgen!
Resultaat
WORK IN PROGRESS! 19 November grand opening of 2 from 3 outdoor spaces. The front square (construction 2021) is an urban community meeting place for sports, play, and performance. The Northern area houses Amsterdam's first Tiny Forest, the children have planted and named the trees, they will become forest rangers! There is a satellite tiny forest and community meeting places.