Direct naar inhoud

Resilient community square Haarlem

Design climate adaptive community square Haarlem:

An integral vision for ‘just a playground renovation’ was received with such enthusiasm by the Haarlem Municipality, they extended our assignment into a preliminary design for the whole square.
Together with Studio Soma and in co-design with de gemeente Haarlem, we designed a climate-proof, multi-generational, multi-functional community square. A square where playing is combined with water detention, where socializing happens in a cooling oasis, where sporting and community-activities will be combined: a climate resilient Brouwersplein!

Interesting discussions with residents about the ‘future vision design’, good feedback from community has been received and all will be taken into consideration if next steps are taken. We will keep you posted ….

ChallengeA design which will integrate solutions for:
Rain water detention problems in the area
Heat stress in this area
Social safety issues on this square
Lack of sporting facilities
Slightly deteriorated playground
Wish for natural play
ProcessCommunity consultation. Child participation. Strong collaboration with municipal urban and landscape designers.
Result....Work in progress....