Direct naar inhoud

Botteloef

Samen met de kinderen een ontwerp gemaakt voor een klimaat-adaptief schoolplein in Amsterdam Noord. Samen met Studio Soma.

ChallengeKleine volledig betegelde speelruimte voor de bovenbouw. Hoge speeldruk. Regenwater-opvang op eigen terrein van belang. Ten minste 25% vergroening noodzakelijk.
ProcessOntwerp samen met de kinderen gemaakt: hoe kunnen we jullie schoolplein optimaal indelen, zodat jullie genoeg ruimte hebben om al je verschillende soorten spel te spelen maar we ook meer struiken planten, en het regenwater op kunnen vangen?
Making use of a strict design grid to create a planted play centre, enabling all sides to enhance different types of play.
ResultEen centraal eiland, creeert veel ruimte rondom. Afbakening van de beplanting door balanceer- en zitmuurtjes van de tegels uit het plein. Een buitenklas, podium, uitdaging, en plek voor zand- en regenwaterspel.