Direct naar inhoud

De Kaap

Schoolplein in een omsloten bouwblok in de binnenstad van Amsterdam. Renovatie schoolgebouw ging gepaard met vergroening van het schoolplein.

ChallengeDoor de omringende buren werd veel geluidsoverlast ervaren. Er was een regenwater-opvangprobleem, mogelijkheid tot (vertraagde) regenwateropvang op eigen terrein moest onderzocht. Buitenruimte van het kinderdagverblijf (0-4 jaar) en van de kleuters in dezelfde ruimte.
ProcessInspraaktraject met de buren: gezocht is naar geluidsdempende beplanting en materialen. Participatie-traject met de kinderen: " ik wil zo graag met mijn zusje op de creche spelen, maar er zit altijd een hek tussen".
ResultVertraagde regenwateropvang op eigen terrein door een bespeelbare grassenwadi, met overloopput. Een speelheuvel en hek zijn gecombineerd waardoor de kleinste kinderen niet de ene kant op kunnen klimmen, maar de oudere kinderen wel naar de kleintjes kunnen! In dit project heb ik een goede omkadering van de beplanting en losse materialen onderschat.