Direct naar inhoud

Osdorpse Montessori School

Een klimaat-adaptief natuur speelplek midden in Amsterdam Osdorp. Samen met Studio Soma
ChallengeIntegrating rainwater detention.
Integrating existing curved concrete detention walls into design.
Integrating a 'truly natural play area' with social safety and maintenance requirements for public space.
Enlarging existing schoolgrounds with municipal greenery.
ProcessStrong participatory process, with children, teachers and parents. The school adopted municipal green space to enlarge their schoolgrounds. We integrated a playable wadi for rainwater detention.
We did the project coordination & building supervision: contractor, Amsterdam Municipality, teachers.

ResultDe school heeft gemeentelijk groen geadopteerd, daar wordt nu volop in gespeeld. Rondom de school zijn verschillende zones met bespeelbare, beklimbare, insectentrekkende of eetbare beplanting. Een spannende speel-wadi vangt het water van het plein op. Een geweldige natuur-leerkracht verweeft de buitenruimte in het onderwijs.