Direct naar inhoud

The Hague Semi-public Courtyards. Beter gebruik Binnentuinen HAAG wonen

Haag Wonen, een grote sociale woningbouwvereniging in Den Haag, ziet dat veel van de binnenhoven niet veel worden gebruikt door hun bewoners. Hoe kan Haag Wonen deze binnentuinen klimaatadaptief opwaarderen, bewoners uitnodigen meer gebruik te maken van hun semi-openbare binnentuinen en tegelijkertijd de heftige ervaringen van ongewenst en crimineel gebruik uit het verleden, voorkomen?

We ontwikkelden een participatief proces en ontwierpen samen met de bewoners hun binnentuin.

Betere zonering, beheersbaar groen, gerecyclede speelelementen, zit- en zoneringselementen van geupcyclede betonblokken, alle buurtbewoners krijgen plank-bankjes.

Er volgen meer binnentuinen!

Haag Wonen, a large Social Housing Association in The Hague, sees that many of the courtyards are not much used by their residents. How can Haag Wonen upgrade these ncourtyards in a climate adaptive way, invite residents to use their semi-public courtyards more, yet at the same time avoiding unwanted and criminal use as has occurred in the past? We developed a participatory process and  designed a pilot project for one courtyard. Upcycling, true participation. More to follow!